Windows 10’da Fabrika Sıfırlaması Nasıl Yapılır

Windows 10’da Fabrika Sıfırlaması Nasıl Yapılır

Windows 10 Fabrika Ayarlarına Sıfırlama

Windows 10 Fabrika Ayarlarına Sıfırlama (Fabrika Ayarlarına Sıfırlama)

Bilgisayarın durumu çok ölümcül olduğunda elbette Windows 10’u fabrika ayarlarına sıfırlamanın veya kısaca fabrika ayarlarına sıfırlamanın bir yolunu arayacağız. Bu yöntem, daha önce yapılan çeşitli işlemlerin Windows cihazının yaşadığı sorunu çözememesi durumunda genellikle son seçenek olarak seçilecektir. Örneğin sürekli Mavi Ekranlar (BSOD), taşan spam uygulamalar, virüsler vb.

Windows 10 tabanlı bir cihazı fabrika ayarlarına sıfırlamanın iki ana yolu vardır. Bu yazımızda bu iki yöntemi adım adım ele alacağız. Ancak başlamadan önce Belgeler ve Sistem Sürücüsünde bulunan tüm önemli verileri yedeklemelisiniz. Takip etme Windows 10 Fabrika Ayarlarına Nasıl Sıfırlanır?

Şunlar da hoşunuza gidebilir

Yöntem 1: Windows Ayarları Menüsünden Fabrika Ayarlarına Sıfırlama

  1. Bilgisayarınızda depolanan önemli verileri yedekleyin. Çünkü silinen tüm veriler geri yüklenemez. Özellikle Partition Drive işletim sisteminde depolanan veriler.
  2. Menüleri aç Başlangıç ardından menüyü açın AyarlarAyarlar Menüsüne Girin
  3. Bir seçenek seçin Güncelleme ve Güvenlik bundan sonra seçenekleri aç İyileşmek hangileri mevcutWindows 10 Güvenlik Güncelleştirmesi Menüsü
  4. Düğmeye dokunun Başlamak bölümün altında olan Bu bilgisayarı sıfırla menüde İyileşmekWindows 10 Sıfırlama işlemini başlatın
  5. Bundan sonra bir Açılır Ekran görünecek ve seçenekler sorulacak Dosyalarımı Sakla önce kaydedilecek dosyayı seçmenizi ister veya Herşeyi KaldırWindows 10'u Sıfırlamadan Önce Seçenekler
  6. Bundan sonra sistem sıfırlama işlemini başlatıncaya kadar verilen talimatları izleyin.Başarılı sıfırlama işleminden sonra önyükleme menüsü
  7. Bakmak Microsoft’tan resmi eğitimEğer ihtiyacın olursa

İşlem çalışırken bilgisayarınız birkaç kez yeniden başlatılacaktır. Windows 10 kurulum menüsü görünene kadar bekleyin. Kurulum işlemini tamamlayın.

Bu durumda, sıfırlama işlemine başlamadan önce seçilen seçeneğe bağlı olarak, bilgisayarınızın kişisel dosyalarla birlikte veya kişisel dosyalar olmadan fabrika ayarlarına dönmüş olması gerekir.

Ayrıca Okuyun: Windows 10 Performansını Anında Hızlandırmanın 9 Yolu!

Yöntem 2: Gelişmiş Başlangıç ​​Kurtarma Önyükleme Menüsü aracılığıyla sıfırlama

Bu yöntem biraz karmaşıktır çünkü Gelişmiş Başlangıç ​​Moduna girmeye zorlanmanız gerekir. Temel olarak bu yöntem, Windows’a veya masaüstüne hiç giriş yapamadığınızda kullanılır. Gelişmiş başlatma önyüklenebilir seçeneğiyle gerçekleştirilen işlem de biraz farklıdır, bu nedenle dikkatli olun. Üç tane var Gelişmiş Başlangıç ​​Araçlarına nasıl erişilir?.

Bilgisayar oturum açma ekranına girebiliyorsa, SHIFT tuşuna basmanız ve aynı anda Yeniden Başlat simgesine tıklamanız yeterlidir. Daha sonra bilgisayar Gelişmiş Başlangıç ​​Moduyla yeniden başlatılacaktır. Ancak bilgisayar Windows’a giremezse, CPU üzerindeki Güç düğmesini açın > ardından bilgisayar kapanana kadar hemen Güç düğmesine basın. Bu işlemi 3 defaya kadar tekrarlayın. 4. önyüklemede bilgisayar otomatik olarak gelişmiş başlatma moduna girecektir. Son şey, Önyüklenebilir USB Disk Kullanmayı kullanmaktır.

Windows 10 Gelişmiş Başlangıç

  1. Bir USB veya DVD hazırlayın
  2. Ardından en son Windows 10 ISO dosyasını indirin
  3. Önyüklenebilir bir disk oluşturmak için başka bir bilgisayar veya dizüstü bilgisayar hazırlayın
  4. RUFUS’u indirin ve önyüklenebilir bir diskin nasıl oluşturulacağını buradan takip edin
  5. Eğer öyleyse, ana bilgisayarı yeniden başlatın
  6. Bilgisayarı Onar menüsünü seçin
  7. Sonra seçin Sorun giderme
  8. Seçmek Bir Sürücüden Kurtarma veya Bu bilgisayarı sıfırlaBu Bilgisayarı Sıfırla Windows 10
  9. Belgeyi saklamayı veya tamamen silmeyi seçin
  10. İşlem tamamlanana kadar bekleyin

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *