İnternet sitesi

İnternet sitesi

WordPress'in dahili kodunu temizleme işlemi nasıl hızlandırılır

WordPress Nasıl Hızlandırılır – Dahili Kodu Temizleme

Sayfa yükleme süresi 3 saniyenin altında olan bir web sitenize sahip olmak ister misiniz? Yasir252 web sitesini sayfa hızı testinden kontrol edebilirsiniz. Kesinlikle 3 saniyenin altında, hatta belki 2 saniyenin altında bir hız elde edeceksiniz. Nasıl olduğunu merak mı ediyorsunuz? Tamam, önceki materyalde web sitesindeki giden kaynakları azaltmak için harici jetpack isteklerinin nasıl devre dışı bırakılacağını tartıştık. Jetpack kullananlarınız için bunun etkisi şimdi hissedilmeli, değil mi? Fena değil, sayfa yükleme süresini 200 ms azaltabilir. Şimdi web sitesinin iç kısımlarını, yani WordPress’te çok önemli olmayan dahili kodun nasıl temizleneceğini daha spesifik olarak tartışacağız.

WordPress tarafından birçok güncelleme uygulandı. Emoji eklemekten (aslında o kadar da önemli değil), otomatik yerleştirme özelliğini eklemekten ve benzerlerinden başlayarak. Eğer siz de benim gibi hız ve performans tutkunuysanız elbette kodun web sitenize engel olmasını istemezsiniz değil mi?

Bir kaç tane var temizlenebilecek kod:

  • WordPress’te emojileri devre dışı bırakın
  • Yerleştirmeleri devre dışı bırak
  • Sorgu dizelerini silin
  • XML-RPC’yi devre dışı bırak
  • jQuery geçişi kaldırıldı
  • WordPress sürüm numarasını atın
  • wlwmanifest bağlantısını kaldır
  • Ön bağlantı URL’si
  • DNS ön getirme
  • Duyarlı Görselleri Devre Dışı Bırak

WordPress Dahili Kodu Nasıl Temizlenir

Aşağıdaki adımları uygulamaya başlamadan önce öncelikle web sitenizi yedeklemelisiniz. Yedeklemeden sonra sayfa yükleme süresini ölçmek için aşağıdaki araçları kullanarak bir hız testi yapabilirsiniz: Pingdom Sayfa Hızı Araçları. Kodu temizlemeye başlamak için şuraya erişmeniz gerekir: Tema İşlevleri.php. Function.php temasının altına aşağıdaki kodu ekleyebileceğiniz yer.

WordPress’te Duyarlı Görselleri Devre Dışı Bırakın

WordPress duyarlı görsel özelliğini birkaç yıl önce tanıttı. İşlevi, belirli ekran çözünürlüğü boyutları için çeşitli kaynak görüntüler üretmektir. Genellikle bu kod, srcset=büyük boyutlu resim, orta boyutlu resim, küçük boyutlu resim, çok küçük boyutlu resim niteliği biçimindeki tüm resimlere eklenir. Bir sayfada yüzlerce görselin olduğunu hayal edin. HTML kodunun ne kadar uzun olacağını hayal edebiliyor musunuz?

/**
 * Disable responsive image support (test!)
 */

// Clean the up the image from wp_get_attachment_image()
add_filter( 'wp_get_attachment_image_attributes', function( $attr )
{
    if( isset( $attr['sizes'] ) )
        unset( $attr['sizes'] );

    if( isset( $attr['srcset'] ) )
        unset( $attr['srcset'] );

    return $attr;

 }, PHP_INT_MAX );

// Override the calculated image sizes
add_filter( 'wp_calculate_image_sizes', '__return_empty_array',  PHP_INT_MAX );

// Override the calculated image sources
add_filter( 'wp_calculate_image_srcset', '__return_empty_array', PHP_INT_MAX );

// Remove the reponsive stuff from the content
remove_filter( 'the_content', 'wp_make_content_images_responsive' );

JQuery Migrate kaldırıldı

WordPress, WordPress 3.6’ya jQuery Migrate’i eklemeye başladı. Ancak günümüz eklentilerinin ve temalarının çoğunun artık jquery-migrate.min.js kullanmadığını bilmelisiniz. Örneğin, benim kullandığım artık çok yavaş olan ve sayfa yükleme süresini 100 ms artırabilen JQuery Migrate’i kullanmıyor.

WordPress JQuery Geçiş Kodunu Kaldırma

add_filter( 'wp_default_scripts', 'removeJqueryMigrate' );
function removeJqueryMigrate(&$scripts){
 if(!is_admin()){
  $scripts->remove('jquery');
  $scripts->add('jquery', false, array('jquery-core'), '1.10.2');
 }
}

Sorgu Dizeleri Sürümünü Kaldırma WordPress

Bu sorgu dizesi genellikle “?” Gibi bir şeydir. Veya “&” bazen WordPress’teki varlıkların (CSS, JS) sonuna, edd.min.css gibi sürüm numarasıyla birlikte mi ekleniyor? Sürüm = 2.7.9. Bu, web sitesi hızını test etmeye yönelik araçlardaki puanınızı düşürebilir. Google’dan sayfa hızı analizleri. Bunun dışında, WordPress’te CSS ve JS’deki sürüm numarasını kaldırarak, HTML’deki bazı işaretleme kodlarını da azaltabilirsiniz, bu da sayfa yükleme süresini yaklaşık 50 ms artırabilir. Fena değil, değil mi?

WordPress CSS JS Sürümü Sorgu Dizisini Kaldırma

add_filter( 'style_loader_src', 'sdt_remove_ver_css_js', 9999 );
add_filter( 'script_loader_src', 'sdt_remove_ver_css_js', 9999 );

function sdt_remove_ver_css_js( $src ) {
    if ( strpos( $src, 'ver=" ) )
        $src = remove_query_arg( "ver', $src );
    return $src;
}

RSD Kodu, WLWManifest, WP Shortlink, Feed_links ve diğerlerinin temizlenmesi

Aşağıdaki kodu theme function.php dosyasına girerek, sayfa yükleme sırasında HTML kodunun birkaç satırını daha azaltabilirsiniz. Fena değil, sayfa yükleme süresini ve HTML boyutunu 70 ms kadar azaltabilir.

remove_action('wp_head', 'rsd_link');
remove_action('wp_head', 'wlwmanifest_link');
remove_action('wp_head', 'wp_shortlink_wp_head');
remove_action( 'wp_head', 'feed_links', 2 );
remove_action('wp_head', 'feed_links_extra', 3 );

function remove_version_info() {
 return '';
}
add_filter('the_generator', 'remove_version_info');

Header.php’de DNS ön getirmesi

DNS çözümleme süreleri oldukça önemli gecikmelere neden olabilir. DNS çözümlemesi için gereken süre büyük ölçüde değişir. Gecikme gecikmeleri yaklaşık 10 – 500 ms arasında değişir ve hatta 1 saniyeden fazla olabilir. Böylece Waterfall’a bakarak hangi eklentilerin veya URL’lerin yüksek DNS çözümleme süresi tükettiğini kontrol edebilirsiniz.

WordPress Prefetch DNS Yüklemesini Hızlandırma

<link rel="dns-prefetch" href="https://www.google-analytics.com" />
<link rel="dns-prefetch" href="https://safelinkconverter.com" />

Yukarıda gördüğünüz gibi, Safelinkconverter’ın eklentisi 610 ms’ye kadar DNS çözümleme süresi alıyor ve bu pek iyi görünmüyor. Daha sonra dosyada DNS Ön Getirme işlemini yapabilirsiniz. tema Header.php bu problemi çözmek için. Bu çözüm aynı zamanda Google Analytics için de kullanılabilir. İşte kodun bir örneği

WordPress DNS Ön Getirmesini Kullanma

Fast Velocity Minify Eklentisini Kullanma

  1. WP Emoji’yi devre dışı bırak : Emoji aslında WordPress web sitenizin her sayfasına bir JavaScript dosyası (wp-emoji-release.min.js) yükler. Eminim buna gerçekten ihtiyacın yoktur. Yani tek yapmanız gereken hızlı hız küçültme eklentisini etkinleştirmek. WP emojileri otomatik olarak sayfa yüklemesinden hariç tutulacaktır.
  2. HTML Yorumlarını Şeritle : Bu özellik kontrol edilmeye değerdir çünkü HTML boyutunu büyüten çeşitli HTML yorum kodlarını ortadan kaldırabilir.
    HTML yorum kodunu kaldırarak WordPress'i hızlandırın
  3. Google Fonts’u devre dışı bırakın: Web sitesi hızını ve performansını sevenler için, sistem yazı tipleri olarak Arial, Trebuchet, Helvetica, Tahoma ve Verdana gibi varsayılan yazı tiplerini kullanmanızı öneririm. Bunun dışında bir yazı tipi kullanmak zorunda kalırsanız bir alternatif var, yani Google Fonts’u kullanmak. Ancak bunu önermiyorum çünkü web sitenizin sayfa yüklemesini 280 ms kadar yavaşlatabilir. Bu eklentide Google Fonts’u devre dışı bırakmak çok kolaydır.
    Google Fonts'u devre dışı bırakarak WordPress web sitenizi hızlandırın
  4. Bağlantı Öncesi Optimizasyon: Bu modül ile tarayıcıya aynı anda söz konusu URL’ye bağlanmasını söyleyebilirsiniz. Böylece ziyaretçinin tarayıcısının artık HTML’den gelen komutların 3. taraf URL’ye bağlanmasını beklemesine gerek kalmıyor. Örneğin Facebook, GoogleApis ve diğer JS dosyaları.
    wordpress'e önceden bağlan5. Fast Velocity Minify Eklentisini WP Fastest Cache önbellekleme eklentisiyle birleştirme. Aşağıdaki ayarlarla.

WordPress'te wp fast önbelleği nasıl kullanılır?

Tamam, bugünkü dersimiz bu kadar. Umarım bu faydalıdır ve aşağıdaki WordPress web sitelerini hızlandırmaya yönelik diğer ipuçlarını ziyaret etmeyi unutmayın.

Ayrıca Okuyun:

WordPress’i Async ve Defer JS ile Hızlandırın

Görüntü Optimizasyonu Gerçekleştirin

WordPress’te Harici İstek Jetpack’i devre dışı bırakın

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *