En İyi Sunucu Bilgisayarını ve Sunucu Bakımını Oluşturmak İçin İpuçları

En İyi Sunucu Bilgisayarını ve Sunucu Bakımını Oluşturmak İçin İpuçları

En İyi Sunucu Bilgisayarını Oluşturmanın İpuçları

En İyi Sunucu Bilgisayarını Oluşturmanın İpuçları

Bu sefer en iyi sunucu bilgisayarını oluşturmanın adımlarını, yöntemlerini ve ipuçlarını tartışacağız. Elbette en iyi sunucu bilgisayarı dayanıklı, dayanıklı ve uzun ömürlüdür. Donanım Seçimi, Bakım ve Yenilemeden Başlayarak. Eğer bir ağ uygulayıcısıysanız mutlaka bir sunucuya ihtiyacınız vardır. Peki PC sunucusu seçerken ve kurarken nelere dikkat etmeniz gerekiyor?

Sunucu Bilgisayar Donanımının Seçimi

Sunucu bilgisayarınızın altı, yedi ve hatta sekiz yıla kadar dayanmasını istiyorsanız. Bırakın kalitesiz mal almayı, malların kalitesinden de kesinlikle şüphe duymamalısınız. İşte sunucu için kullanmanız gereken bazı donanımlar.

  1. Seri bağlı SCSI sabit sürücüleri veya SSD Sürücüleri : SATA sürücülerinin yüksek hızı ve güvenilirliği var ama ben yine de SCSI sabit disklerini tercih ediyorum. Çünkü aslında SCSI sabit diskleri sunucu ortamları için tasarlanmıştır. Elbette sabit diske aynı anda erişen çok sayıda kullanıcı olacak. SCSI performansı çok iyi ve fiyatı çok daha ucuz. Bu, çok yüksek hız ve güvenilirlik sunan ancak çok pahalı bir fiyata sunan SSD’lerde farklıdır.
  2. Donanım RAID denetleyicisi:
    Veriler yok edildiğinde RAID’in son yardımınız olduğu söylenebilir. Kurduğunuz sunucu bilgisayarın bir sisteme sahip olduğundan emin olun Donanım RAID’i kontrolörler.
  3. Minimum bellek 12GB:
    Aslında minimum bellek ihtiyaçlarınıza bağlıdır. Ancak bir sunucu uygulayıcısı olarak bilgisayarımın belleğinin her zaman en az 12 GB olmasını sağlarım. Aynı şekilde yasir252 web sitesi sunucusu ile. Ancak tek ihtiyacınız kişisel bir web sitesiyse, yalnızca 2 GB RAM bile güçlüdür.
  4. Xeon işlemciler:
    Önemsiz bir şey ama dikkat etmelisin işlemci! XEON işlemci, SUNUCULARI işlemek için özel olarak tasarlanmış bir üründür! Yani performans ve dayanıklılık açısından Xeon’un daha güçlü ve dayanıklı olacağı açık.En İyi Sunucu PC'sini Yapmanın İpuçları Yasir252
  5. 3 Yıl Garanti :
    Satın aldığınız tüm donanım bileşenlerinin en az 3 yıl garantili olduğundan emin olun.
  6. DVD-ROM, USB BAĞLANTI NOKTASI, Gigabit ağ kartları:
    Açıkçası, fiziksel sorunlar meydana gelirse kurtarma, onarım vb. için.
  7. Kaliteli UPS:
    Profesyonel sunucuların tümü, uygun yük ve çalışma süresi değerlerine sahip kaliteli UPS’lere bağlıdır. UPS, sunucuyu otomatik olarak kapatacak şekilde yapılandırılmıştır ve her durumda UPS de kendisini kapatacaktır. Kaliteli bir marka mı? Birçoğu internette. Pahalı olma eğiliminde olan UPS, özellikle kesintisiz sunucular veya bilgisayarlar için tasarlanmıştır.
  8. Grafik kartı? Özgür…. özgür….

Şunlar da Hoşunuza Gidebilir

Sunucu Bilgisayar Bakımı

  1. Yedekleme sisteminin her gün/hafta/ayda çalıştığından emin olun
    Elbette sunucu bilgisayarda sık sık sistem değişiklikleri yapacaksınız, bu nedenle Otomatik Yedekleme Sisteminin kusursuz çalıştığından emin olun.
  2. Disk Kullanımına (Depolama) dikkat edin.
    Bu çok ölümcül bir şey! Sunucunuzun sabit disk depolama alanının dolmasına veya %90’a ulaşmasına izin vermeyin. Çünkü sunucunun sabit diski veya SSD’si doluysa, bunun sonucunda sunucunuz anında çökecek ve duracaktır.
  3. RAID HATASI Alarmlarını izleyin.
    Yukarıda da söylediğim gibi tüm sunucuların RAID kullanması gerekiyor. Ancak RAID’in kesinlikle zayıf yönleri vardır, yani RAID HATASI. Bu nedenle sunucudaki RAID durumunu düzenli aralıklarla izlemelisiniz. Yalnızca bir RAID HATASI veya disk arızası, toplam sistem arızasına neden olur. RAID HATASI’nın her yıl sunucuların yaklaşık %1’inde meydana geldiğini tahmin ediyorum. Yüzde bir küçük görünebilir, ancak sunucu arızası, sürücüyü değiştirmek zorunda kalmanıza neden olacaktır ve bu da saatler hatta günler sürecektir.
  4. İşletim Sistemi Güncellemesi.
    Linux sistemleri için güncellemeler geliştiriciler tarafından çok düzenli olarak gerçekleştirilmektedir. Windows Server da böyledir, her ay pek çok güncelleme gerçekleşir. Temel olarak işletim sisteminizi güncelleyin! Eski bir işletim sistemi sürümünü kullanmayın. Örneğin, Linux sunucu işletim sistemimi her zaman yılda bir kez güncellerim.
  5. Kontrol Panelinizi güncelleyin.
    Bir barındırma veya sunucu kontrol paneli kullanıyorsanız onu da güncellediğinizden emin olun. Bazen bu, yalnızca kontrol panelinin kendisinin değil aynı zamanda kontrol ettiği yazılımın da güncellenmesi anlamına gelir. Örneğin, WHM/cPanel ile bilinen sorunları düzeltmek için PHP sürümlerini manuel olarak güncellemeniz gerekir. Basitçe kontrol panelini güncellemek, işletim sisteminiz tarafından kullanılan temel Apache ve PHP sürümlerini de güncellemez.
  6. Uygulama güncellemelerini kontrol edin.
    Bu oldukça önemlidir, her zaman güvenilir bir web uygulaması kullanın ve uygulamayı her zaman güncelleyin. Örneğin WordPress, PHP, Java vb.
  7. Donanım Durumunu Kontrol Edin
    Donanım durumu Aşırı Isınma (sıcak), disk okuma hataları, ağ arızaları, Donanım Arızasını içerir. Bütün bunlar nadiren gerçekleşse de yine de dikkate alınması gerekir.
  8. Sunucu kullanımını kontrol edin.
    Sunucu üzerinde CPU, RAM, DİSK kullanımını not edin ve dikkat edin. Çok ciddi bir ani artış varsa, sunucunuzun SPAM, KÖTÜ AMAÇLI YAZILIM, HIJACKING, HACKER saldırıları ve diğer saldırılardan etkilenmesi büyük bir olasılıktır.
  9. Kullanıcı hesaplarını ve şifrelerini inceleyin.
    Sunucuya yalnızca sizin erişebildiğinizden emin olun ve şifrenizi mutlaka 6-12 ayda bir değiştirin.
  10. Hkalianl Güvenlik Eklentisini Kullanın
    Nessus, Mcafee Server, Firewall ve diğerleri gibi sunucular için çok sayıda premium güvenlik eklentisi bulunmaktadır.

En İyi Sunucu Bilgisayarını Oluşturmanın İpuçları Yasir252

Donanım Güncellemesi

PC sunucu donanımı hasar görene kadar beklemeyin!

Diyelim ki artık sunucu dünyasında uzmansınız ve yukarıdaki tüm ipuçlarını ezbere uyguladınız. Son adım ise yönettiğiniz sunucu bilgisayarı daha iyi ve daha yüksek performansa sahip hale getirmeye çalışmaktır. Tabi ki hafıza, CPU, disk gibi gerekli donanımları da ekleyerek. Henüz ihtiyacınız olmasa bile donanımı yükseltebilirsiniz. Değiştirmeden önce donanımın hasar görmesini beklemeyin! Yeterli sermayeniz varsa hemen yenileyin.

En iyi sunucu bilgisayarını oluşturmaya yönelik bu hızlı ipuçlarımız bu kadar! Katkılarınız, eklemeleriniz veya eleştirileriniz varsa lütfen aşağıdaki yorum sütununa yazın.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *