Yazıcının Bakımı ve Bakımına İlişkin İpuçları

Yazıcının Bakımı ve Bakımına İlişkin İpuçları

Yazıcıların Bakımı ve Yazıcı Bakımına İlişkin İpuçları

Yazıcının Bakımı ve Bakımına İlişkin İpuçları

Aslında yazıcı bakımı ipuçlarında veya yazıcı bakımının nasıl yapılacağı konusunda özel bir şey yoktur. Ancak bunu doğru yaparsak yazıcımızın performansını ve ömrünü büyük ölçüde etkileyecektir. Aşağıda bazı yazıcı bakımı ipuçlarını veya kişisel deneyimlerime göre yazıcının bakımını nasıl yapacağımı vereceğim:

  1. Yazıcıyı düzenli olarak kullanın ve düzenli. Yazıcıyı uzun süre “boşta” bırakmayın. Her gün veya günaşırı yazıcının en az 2 – 3 sayfa yazdırması ve baskı sonuçlarının mükemmel olduğundan emin olması gerekir. Baskıların renk açısından dengeli olduğundan emin olmaya çalışın… yani sadece siyah yazdırmayın, aynı zamanda siyah, kırmızı, sarı ve mavi (renkli) öğeler içeren metin/resimler yazdırın, böylece tüm Kafaların çalışması beklenir. Bunun amacı, Yazıcı Kafasının tamamındaki mürekkebin kurumasını/topaklanmamasını sağlamaktır.
  2. Kartuş/Mürekkep Haznesini uzun süre boş bırakmayın. Mürekkep boşalmaya/bitmeye başlarsa kartuşu hemen doldurun.
  3. Yeniden doldururken/yeniden doldururken, özellikle kartuşu çıkarırken ona dokunmayın. CMOS veya kartuş pinleri (çapraz avuç içi görüntüsüyle işaretlenmiştir). Bu pinler vücudumuzdan kaynaklanan statik elektrik nedeniyle oldukça hassastır (hasar görebilir).
  4. Yeniden doldururken/yeniden doldururken aynı marka mürekkebi kullanın. Farklı olsa bile kartuştaki mürekkebin tamamen boş olduğundan emin olun. Bunun amacı, kafadaki mürekkep deliklerini tıkayabilecek farklı mürekkep markalarından kaynaklanan mürekkep topaklanma reaksiyonlarını önlemektir. Bu genellikle yazıcı bakımı ipuçlarında unutulan bir şeydir.
  5. Yazdırma sırasında temiz ve hala “uygun” olan kağıt kullanın aşınmış olmadığı veya “gevşemediği” anlamına gelir çünkü aşınmış kağıt, hasarlı kağıt nedeniyle sıkışmalara/yazdırmanın durmasına veya “çarpmaya” neden olabilir. kayma yazıcı silindirinde. Bunun dışında tozlu kağıtlar kafaya toz yapışmasına neden olabilir.
  6. Kirli bir yazıcıyı temizleyin Bir fırça kullanın veya bir bezle silin. Özellikle iç kısımlarda zor aralıklara ulaşmak için küçük bir fırça kullanın. Temizlerken yazıcının KAPALI olduğundan veya tamamen kapatıldığından (güç kablosunun prizden çekilmiş olduğundan) emin olun.
  7. Kullanmak yazıcı kapağı böylece tozdan korunmuş olur. Hava değişiminin devam etmesi için üzerini bir bezle sıkıca kapatabilirsiniz. Nemli hava yazıcının hasar görmesini hızlandırabileceği için plastik bir kapak (sıkıca kapatın) kullanmayın.
  8. Yazıcınız sık kullanılıyorsa (genellikle ofis için), her yazdırma işleminden sonra yazıcıyı sık sık kapatmayın. yazıcıyı açık bırak. Bunun amacı, BIOS Limit Sayacı üzerindeki Aşırı İsabet Sayacı’nı en aza indirmektir. Tüm yazıcıların yazdırma sayısında bir sınırı vardır (ortalama 2000 kez). Yazıcıyı her açtığımızda sayaç artacaktır (1 baskı olarak kabul edilir). Çalışma saatleri sırasında (örneğin 8 saat) yazıcıyı 10 veya 20 kez kapatıp açtığımızı hayal edin…?!! bu, yazıcımızın BIOS’undaki RESET Sayacımızı hızlandıracaktır.
  9. Kalınlaştırılmış görselleri/yazıları çok sık yazdırmayın veya Yüksek yoğunlukla doldurun çünkü bu, kafanın daha fazla çalışmasına neden olacak ve otomatik olarak kafanın ömrünü kısaltacaktır.
  10. Özellikle İnfüzyon kullanan yazıcılar için, İnfüzyon Mürekkep Tankını Kartuşa paralel (biraz aşağıya) yerleştirin. Bunun amacı, yazıcı kullanılmadığında mürekkebin doğrudan kartuşa akmasını önlemektir.
  11. Mürekkep emme köpüğünü/süngerini temizleyin/yıkayın Yılda en az bir kez yazıcının içine veya emiş gücünün zayıflamaya başladığını hissediyorsanız. Genellikle Temizleme Kafası İşleminin çalışmaması veya yazıcının içinde mürekkep taşması olmasıyla belirtilir. Bu işaretlenmezse yazıcının elektronik/mekanik devresi için tehlikeli olabilir. Bazı durumlarda vantuz içerisine giren hortumun çıkarılıp ayrı bir kapta tutulması gibi bir hileye başvurulur. Özellikle 12 numara için tecrübeli değilseniz bir teknisyenden yardım isteyebilirsiniz.

Yukarıdaki yazıcı bakım ipuçlarını veya bir yazıcının bakımını doğru şekilde uygularsak, yazıcı performansını optimize edebilir ve yazıcımızın servis ömrünü uzatabiliriz.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *